Auto
Bedrijfsmiddel
X
Bereken hier snel het leasetarief voor uw auto

Zelfrijdende Audi RS7 racet over Hockenheimring

Tijden de DTM-races op Hockenheim heeft Audi een belangrijke stap gezet in de ontwikkeling van de zelfrijdende auto. Audi liet een autonoom rijdende RS7 conceptcar op racesnelheid over het circuit razen. De Audi had voor een ronde over de Hockenheimring net iets meer dan 2 minuten nodig.

Nauwkeurige locatiebepaling

Voor een exacte locatiebepaling op de baan maakt dit technologische hoogstandje gebruik van GPS-signalen. Deze GPS-data wordt via WiFi en een aanvullend hoge-frequentie radiosignaal aan de auto doorgegeven. 3D-camera’s filmen het circuit vanuit de auto waarbij een computer het beeldmateriaal met de overige data vergelijkt. Deze technologie maakt het voor de auto mogelijk om tot op de centimeter nauwkeurig de locatie op de baan te bepalen.

Wordt werkelijkheid

De zelfrijdende auto is voor Audi een van de belangrijkste ontwikkelgebieden. Geleidelijk worden geteste technologieën gebruikt in serieproductie auto’s. De nieuwste gegevens, waarbij op de limiet wordt gereden, gebruikt Audi voor het ontwikkelen van systemen om uitwijkmanoeuvres in kritieke situaties uit te voeren.

De rij-assistentie systemen van Audi zorgen er nu al voor dat autorijden comfortabeler en beter beheersbaar wordt. De innovatieve systemen kunnen nu al worden ervaren in de nieuwe Audi A6 en A7 Sportback. Tot het aanbod behoren de Audi side-assist, Audi active lane assist en adaptive cruise control inclusief Audi pre sense front.

Een Financial Lease offerte voor een innovatieve Audi maakt u eenvoudig met onze leasecalculator.

 

Voor vragen bel: 020 820 44 80 Let op! Wij zijn op werkdagen van 09:00 tot 17:00 voor u bereikbaar.

U wilt teruggebeld worden?
Vul ons contactformulier invullen In.