Auto
Bedrijfsmiddel
X
Bereken hier snel het leasetarief voor uw auto

Plug-in hybride toch nog aantrekkelijk

“De leaserijder trekt de stekker uit de plug-in hybride”, meldt de grootste leasemaatschappij van Nederland. De leasemaatschappij heeft volgend jaar grotendeels gelijk, maar voor 2016 ligt dat oordeel nog iets genuanceerder, met dank aan onder meer Mercedes, BMW en Volkswagen.

De bijtelling voor elke nieuwe auto met een verbrandingsmotor gaat in 2017 naar 22%. Dit uniforme tarief maakt de plug-in hybride – die meestal, maar niet altijd duurder is dan een conventionele uitvoering – fiscaal minder aantrekkelijk om zakelijk te rijden. Voor volgend jaar is een grote daling in de interesse van plug-in hybrides te verwachten, al zijn er modellen die met een gunstige prijs interessant blijven.

Nu al minder bestellingen

Dit jaar lijkt de plug-in hybride ook al uit de gratie te raken. Momenteel betreft nog maar 4% van de nieuw bestelde auto’s een plug-in hybride, vorig jaar was dit nog 12%. Deze daling heeft als oorzaak dat het bijtellingspercentage van 7% naar 15% of naar 21% ging, afhankelijk van de CO2 uitstoot.

Eindsprint

Hoe dan ook, dit jaar is de plug-in hybride nog interessant en we verwachten in 2016 dan ook een eindsprint. Zeker auto’s als de VW Golf GTE, Mercedes E350e, VW Passat GTE, BMW 225Xe en 330e zijn dermate gunstig geprijsd ten opzichte van hun benzine- of dieselbroers, dat het voor de zakelijke rijder loont om voor deze leaseauto’s met 15% bijtelling te kiezen. In die zin zijn ook de BMW 740e plug-in hybride en Audi Q7 e-tron aantrekkelijk in de lease. Bij deze topmodellen is de stekkerversie juist het laagst geprijsd. Eind dit jaar verschijnt ook nog de Toyota Prius en de Kia Optima plug-in hybrid in de showroom. Bij deze auto’s wordt een scherpe prijs dus gunstige bijtelling gerekend. Wanneer een merk in staat is om de prijs ook in 2017 scherp te houden of zelfs een lagere prijs te hanteren dan een reguliere uitvoering, dan is er ook in 2017 nog hoop voor de PHEV.

Voor vragen bel: 020 820 44 80 Let op! Wij zijn op werkdagen van 09:00 tot 17:00 voor u bereikbaar.

U wilt teruggebeld worden?
Vul ons contactformulier invullen In.