Auto
Bedrijfsmiddel
X
Bereken hier snel het leasetarief voor uw auto

Apple gaat toch geen auto’s maken

Het gonst al lang over de “Apple Car”, de eventueel zelfrijdende auto die Apple aan het ontwikkelen zou zijn en die er zeker zou komen. Maar niets is minder waar, valt te vernemen van mensen die betrokken zijn bij het interne, maar nooit officieel aangekondigde project. Recent zijn honderden soft- en hardware ingenieurs, veelal afkomstig van Tesla, ontslagen of weggegaan uit Cupertino. De toekomst is voor deze medewerkers te onzeker en het rommelt bij de leiding van het project.

Wel verder met software
Dat betekent effectief dat een Apple-auto er in de nabije toekomst niet gaat komen. Wel blijft Apple actief met het softwareplatform dat onder de codenaam Project Titan ontwikkeld wordt. Dat zou een modulair zelfrijdend platform moeten worden dat Apple aan automakers en consumenten zou kunnen verkopen. De ingenieurs die nog aan de slag zijn hebben tot eind volgend jaar om te bewijzen dat het platform levensvatbaar is en welke richting het project op gaat.

Voor een bedrijf, dat op een schaal opereert zoals Apple, is het niet vreemd dat er projecten worden gestart om nieuwe mogelijkheden te onderzoeken, en natuurlijk krijgen dit soort projecten veel aandacht. En als je kijkt naar het design van de Apple producten is iedereen vooral enorm benieuwd hoe zo een auto er uit zou gaan zien. De auto van de toekomst, designed by Jony Ive.

Alleen de software voor auto’s is helaas beduidend minder sexy. De aandacht zal voorlopig ook wel even afnemen. Zelfrijdende auto’s bestaan sec gezien nog niet en zijn voorlopig nog even ver weg. Of Apple nog iets met auto’s gaat doen horen we over een paar jaar wel, maar voor nu is de droom van de Apple Car voorbij. Gelukkig zijn er nog genoeg andere autofabrikanten die hun auto’s vol innovaties en technische hoogstandjes stoppen. Voor een goed Financial Lease voorstel bent u bij Orange Finance natuurlijk aan het juiste adres.

Voor vragen bel: 020 820 44 80 Let op! Wij zijn op werkdagen van 09:00 tot 17:00 voor u bereikbaar.

U wilt teruggebeld worden?
Vul ons contactformulier invullen In.