Auto
Bedrijfsmiddel
X
Bereken hier snel het leasetarief voor uw auto

ING voorspelt; vanaf 2035 rijden we allemaal elektrisch!

Economisten bij de ING bank zijn positief over de ontwikkelingen van het elektrisch rijden in Europa. Ze voorspellen dat tegen het jaar 2035 alle nieuwe auto’s elektrisch zullen zijn. Dat klinkt als goed nieuws: elektrische auto’s worden op een angstaanjagend tempo beter, met een langere afstand die gereden kan worden op een volle batterij, die ook nog eens sneller opgeladen kan worden en steeds goedkoper wordt.

Het is inderdaad angstaanjagend, maar dan wel voor de Europese autobedrijven, althans volgens de ING. Die hebben namelijk slechts een heel klein aandeel in die batterijmarkt met drie procent. Dat betekent dat we als Europeanen moeten gaan leunen op landen als China en Japan voor die batterijen.

De voorsprong (eventueel door techniek) die de Europese automakers hebben opgebouwd qua motor-ontwerp is straks relatief nutteloos met de veel simpelere maar verdomd effectieve manier van aandrijving die elektrisch rijden mogelijk maakt

Er komen wat interessante cijfers uit het rapport: zo denken de economen dat een elektrische auto per gereden kilometer al in 2024 net zo duur zal zijn als een benzine-auto. Let wel: de berekeningen gaan uit van Duitsland (vanwege het simpelere belastingstelsel voor auto’s) en uitgaande van gelijk blijvende brandstof- en energieprijzen.

Om onze elektrische toekomst te laten slagen moeten er een aantal dingen verbeterd worden rondom de elektrische auto: er moeten meer laadpalen komen, je moet meer kilometers kunnen rijden op de batterij en – natuurlijk – moeten de auto’s nog goedkoper worden.

Als u nu of in de nabije toekomst de aanschaf van een elektrische auto overweegt, is Orange Finance uw partner voor een op maat gemaakte Financial Lease oplossing.

 

Voor vragen bel: 020 820 44 80 Let op! Wij zijn op werkdagen van 09:00 tot 17:00 voor u bereikbaar.

U wilt teruggebeld worden?
Vul ons contactformulier invullen In.